НАЙЧИСТІША ДУША НЕЗРАДЛИВА

      Василь Симоненко прожив тільки 28 земних літ. Недовгим було життя поета. Воно, як блискавка, яскраво спалахнуло і швидко згасло. Він був непересічною особистістю, душевною людиною, майстром поетичного слова. Вже перші його поезії засвідчили: в українській літературі з’явився самобутній і зрілий майстер. Сучасники зазначали: «Серед нас не було і немає поета більшої громадянської мужності, більшої рішучості, більшої безкомпромісності, ніж Василь Симоненко». Йому судилось вийти на українську літературну ниву в буремну добу хрущовської відлиги. Серед українських шестидесятників він відзначався надзвичайною громадянською мужністю, безкомпромісністю і патріотизмом.
Картинки по запросу симоненко

     Василь Симоненко писав поезії, провідною темою яких є любов до рідної землі, відповідальність за її долю, новели, пробував створити кіносценарій зі студентського життя, став автором численних статей, театральних і літературних рецензій. Створив три казки для дітей і дорослих: “Цар Плаксій і Лоскотон”, “Подорож в країну Навпаки”, “Казка про Дурила”.
   У бібліотеці - філіалі № 4, що на Великій Бердичівській, 66/30, для членів клубу "Теплі серця" був проведений бібліографічний огляд «Найчистіша душа незрадлива», присвячений 85 річчю від дня народження 
В. А. Симоненка.

   Бібліотекар Богдан Оксана ознайомила з біографією та творчістю поета - шістедесятника.



   Присутні переглянули презентацію "Василь Симоненко - витязь молодої української поезії", зачитували вірші, співали пісні.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА