НЕМА ЛЮБОВІ ПОНАД ТУ, ЩО ОКРОПИЛА КРОВ'Ю КРУТИ

   102 роки тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу. Цей символ - Крути. 
   Бібліотека – філіал № 4 долучилася до відзначення цієї дати, провівши годину скорботи «Нема любові понад ту, що окропила кров’ю Крути» до Дня пам'яті героїв Крут, вшанували пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. 
    Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.
     Присутні переглянули презентацію «Бій під Крутами»


подивилися художній фільм «Крути, 1918»
     Єлісєєва Татьяна Григорівна зачитала вірш "Пам'яті тридцяти", який у 1918 році написав Павло Тичина


  Ознайомилися з книжковою виставкою «Пам’ятаємо про Крути», на якій були представлені книги та документи про подвиг українських юнаків, який навічно залишиться в історії як символ національної честі, та нескореного духу нашої нації.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА