ЄВРОПА В УКРАЇНІ ОЧИМА МОЛОДІ



   День Європи - свято держав - членів Європейського Союзу та Європейського Співтовариства. Згідно Указу Президента, в Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня. Цьогорічні святкування припадають на  18 травня.
     Співробітництво з Європейським Союзом залишається пріоритетним напрямком зовнішньої політики України на сучасному етапі. За 50 років існування європейських спільнот, на фундаменті яких у 1990 - х роках постав новітній ЄС, жодна держава не вийшла з об'єднання, тоді як кількість його дійсних членів зросла більш ніж учетверо. Наразі нинішня черга претендентів на приєднання до Союзу демонструє, що й сьогодні, попри всі проблеми та кризи, ЄС має сталу репутацію найрозвиненішої частини Європи, а також одного з найважли­віших світових спільнот.
    І хоча сьогодні існують різні точки зору на Європейський Союз, його простір та поширення, Україна і ЄС шукають ефективну парадигму відносин на найближче десятиріччя. Та ніхто замість нас не створить правових засад демократичної держави, не ухвалить відповідних законів і не дасть економіці розвиватися вільно.
   В бібліотеці - філіалі № 4 представлена виставка - міркування "Європа в Україні очима молоді"



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА