ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТВАРИН

      ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТВАРИН
Картинки по запросу всесвітній день тварин
Фото до Всесвітнього дня тварин
      Всесвітній день тварин (англ. World Animal Day)  міжнародний день, покликаний звернути увагу людства на проблеми решти мешканців  планети  Земля. Його святкують щороку, 4 жовтня.
Історія
     Історія цього дня починається у ФлоренціїІталія, в 1931 при угоді екологів.
Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 
4 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького (віддав Богові душу 3 жовтня 1226 року), одному з найшанобливіших в католицькій церкві святих .Франциск  Ассізький вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.
    Ідея проведення подібного дня прижилася по всьому світу і в 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже в 66 країнах світу.
    В Аргентині цей день святкується 29 квітня, у день пам'яті про смерть Ігнасіо Лукаса Альбаррасіна (1926), засновника Аргентинського товариства захисту тварин і автора Закону про захист тварин. Щорічно 66 країн світу проводять різні заходи у Всесвітній день тварин. В цей день різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.
     Крім того, Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.
Статистика
·         Щогодини з лиця Землі зникають безповоротно 3 види тварин.
·         Щодня з лиця Землі зникають безповоротно понад 70 видів фауни і флори.

·         За 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більш ніж на третину.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА