КОМПОЗИТОР, ПЕДАГОГ, ДИРИГЕНТ

65 РОКІВ
ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
БІЛОШИЦЬКОГО АНАТОЛІЯ ВАСИЛЬОВИЧА
Картинки по запросу фото білошицького анатолія
Фото композитора
     Анатолій Білошицький - (1950-1994) народився в місті Коростені на Житомирщині В дитинстві навчався в місцевій музичній школі по класу баян. В 1967 р. вступив на другий курс Житомирського музичного училища ім. В.С.Косенко. З 1968-1970 p. проходив військову службу у духовому оркестрі м. Овруча. Диригентом оркестру був майор Мязь.Після армії продовжував навчання в музичному училищі, яке закінчив у 1972 р. за фахом баян та диригування.Під час навчання в музучилищі грав в різноманітних ансамблях та оркестрах,починав складати твори для баяна та камерних ансамблів,серйoзно цікавився кoмпозицією та диригуванням.З першого разу до консерваторії не поступив і рік працював у музичній школі м. Коростеня. Від природи- працьовитий і свідомий Анатолій готується до вступних екзаменів і в 1973 р. поступає до Київської державної консерваторії ім. П.І.Чайковського, де навчається на баяні у класі В.Панькова. Студентські роки були досить насичені і плідні. Анатолій Білошицький встиг закінчити декілька факультетів. Спочатку як баяніст,потім як диригент і композитор.В перші роки працює в Київському музичному училищі ім. Р.М.Глієра на відділі народних інструментів та веде студентський оркестр народних інструментів. Потім був запрошений до Київської державної консерваторії ім. П.І.Чайковського, де вів студентський оркестр народних інструментів. В 1993р. прийняв запрошення і очолив Державний духовий оркестр України. Праця в оркестрі наповнила творчий шлях А.Білошицького, давала змогу в більшій мірі розкрити свій творчий потенціал, але передчасна смерть в 1994р.не дала змоги наповнини творчі задуми.
    Анатолій Білошицький прожив не довге життя, лише 40 років, але зарекомендував себе як талановитий, різнобокий, музичний фахівець: виконавець, диригент, композитор.Їм було складено ряд творів для симфонічного оркестру,оркестру народних інструментів,баяну та різноманітних ансамблів.Деякі твори були записані у фонд українського радіо.Останні роки його життя були плідними і цікавими. Його твори виконували на концертах київських музичних фестивалів та пленумів композиторів України провідні симфонічни оркестри .Коли подивишся нові видання нот, то серед невеликої кількості українських публікацій є твори 
Анатолія Білошицького.З дебілшого - це твори для баяна. Память про А.Білошицького залишиться в його музиці, яка виконується українськими і закордонними музикантами.В пам'ять про свого земляка та випускника, місцева музична школа міста Коростеня носить його імя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА