НАСИЛЬСТВО, БУЛІНГ І ЯК З НИМ БОРОТИСЯ

      Протягом місяця в бібліотеці – філіалі № 4 було проведено 7 бесід - застережень «Насильство, булінг і як з ним боротися» в рамках місяця права «Закон – путівник по життю» для учнів 5 – 11 класів ЗОШ № 33. Загальна кількість присутніх складала 197 чоловік. Були висвітлені такі питання:
  •  Булінг в Україні;
  •  Жертви та ініціатори булінгу;
  •  Форми та види булінгу;
  •  Наслідки шкільного насилля та як реагувати на гоніння
     Булінг (анг. bully - залякувати, цькувати, задирати) - різновид насильства, навмисне, що не носить характеру самозахисту і не є санкціонованим нормативно - правовими актами держави, довготривале (повторюване) фізичне чи психологічне насильство з боку індивіда чи групи, які мають певні переваги (фізичні, психологічні, адміністративні тощо) стосовно індивіда, і що відбувається переважно в організованих колективах з певною особистою метою (наприклад, бажання заслужити авторитет у бажаних осіб).
   Представники Житомирського міського центру з надання безоплатної правової допомоги Тогунова Вікторія Анатоліївна - начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги та Мілютін Андрій Володимирович ознайомили дітей з поняттям булінгу, його видами та проявами, розповіли як треба розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, як формувати негативне ставлення до булінгу. Надали поради дітям, як себе поводити, якщо вони стали жертвами булінгу, що можна зробити, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середивищі.





 «Впевнені, що подібні заходи дуже потрібні підростаючому поколінню і маємо намір зробити їх регулярними.  А сьогодні, сподіваємось, підлітки отримали певні знання, і це допоможе їм визначитись в стратегіях поведінки, якщо вони потраплять в неприємну ситуацію, пов’язану з таким явищем, як булінг» - сказав Мілютін Андрій Володимирович.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА