КИДАЙ МИШКУ - БЕРИ КНИЖКУ

     Традиційно в бібліотеках України у березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання, мета якого популяризувати найкращі надбання української та світової літератури, підвищити авторитет книги, популяризувати читання. З цією метою в бібліотеці - філіалі № 4 відбулася квест – гра «Кидай мишку – бери книжку», де на присутніх чекали: шаховий турнір «Магія чорно – білих клітин», настільна гра «Мандрівка Житомирщиною», вікторина «В гостях у казки» та "Танцюють всі".





    Квест – гра нового покоління, де для знайомства з відділами бібліотеки та її довідково - бібліотечним апаратом бібліотекарі використали пошуково - ігрову форму, юнаки розгадували загадки на логіку та кмітливість, відгадували авторів уривки творів які декламувались та показували уміння користуватися енциклопедіями. 
   У сучасному суспільстві новомодні гаджети стрімко витісняють таку важливу складову повноцінного всебічного розвитку особистості як читання книг. У кращому випадку підростаюче покоління вибирає електронні видання, але не можна уявити сучасне життя без бібліотек, куди кожна людина може прийти, щоб отримати необхідну інформацію та взяти до рук цікаву книгу.
    Основне завдання для бібліотекарів під час проведення тижня книги – дати молоді максимум інформації з актуальних питань сьогодення, допомогти усвідомити значення інформації для особистого розвитку, сприяти формуванню інтелектуального потенціалу, вміння користуватися інформацією. А головне залучити молоде покоління до читання, домогтися, щоб друковані видання - книга, газета, журнал – стали їх постійною потребою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА