300 ЗІРОК СПАЛАХНУЛИ В НЕБІ

       

    Сьогодні День пам’яті Героїв Крут – однієї з трагічних і водночас високо легендарних сторінок в історії української визвольної боротьби 1917-1921 рр.
   29 січня, згідно Указу Президента України про «День пам`яті Героїв Крут» від 15 січня 2007, українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – бій під Крутами. На відзначення цієї пам’ятної дати працівники бібліотеки створили книжково - ілюстративну виставку - посвяту «300 зірок спалахнули у небі».



    Історична експедиція "300 зір спалахнули в небо" відбулась 
30 січня 2019 року в бібліотеці - філіалі № 4 ЦБС м. Житомира, до Дня Пам'яті Героїв Крут.
          Презентація "Крути - символ національної честі", яка була представлена користувачам, нагадала про подвиг студентів - крутян, який став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади, про бій під Крутами забули на довгих 70 років, до отримання Україною Незалежності. Тільки в останні роки історики почали активно вивчати наявні матеріали. І хоча зараз виникає більше питань, ніж відповідей, незмінним залишається один факт: битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.



    «Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо. Тих, хто поповнили український національний пантеон на сьогодні, напевно, вистачить для виховання патріотизму на сотні років уперед», – вважає Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА