УКРАЇНСЬКА МОЛОДЬ ЧИТАЄ

      Бібліотека – філіал № 4 КЗ «ЦБС» м. Житомира в квітні 2015 року долучилась  до Всеукраїнської молодіжної акції «Україна читає» і має на меті привернути увагу молоді до читання, виховання поваги до книги, підвищення читацької активності.
      Працівники бібліотеки проводять індивідуальні бесіди по виявленню читацьких інтересів молоді, рекомендують прочитати сучасні українські книжки, навчають читачів отримувати задоволення від прочитаного.
      22 травня в бібліотеці пройшов День читання і української мови «Читаємо разом». Відвідувачі бібліотек читали вголос уривки з твору Андрія Чайковського «За сестрою» і обмінювались своїми думками про прочитане.
      В рамках акції було проведено анкетування «Книга у спадок» (рекомендації батьків своїм дітям).
      18 травня в бібліотеці підготували та провели літературний подіум «Модна книга».     «Модні аксесуари – новинки літератури» - назва 1 розділу книжкової виставки, який пропонує відвідувачам нашої бібліотеки нові книги довідкового характеру на різні теми.
    В 2 розділі  виставки «Прет – а - порте» маємо змогу порадити читачам книги з останньої тенденції в книжковій моді, що допоможе юнацтву ознайомитись і прочитати дані новинки.
    Про що читали в дитинстві батьки, бабусі й дідусі наших юних користувачів можна довідатсь з 3 розділу нашої виставки «Ретро, або з бабусиної скриньки». Надіємось, що в рекомендованій літературі сучасна молодь знайде і для себе багато цікавого. Розширивши коло свого читання, діти продовжать чудові сімейні традиції.
     Багатьох наших юних відвідувачів зацікавлять також і матеріали 4 розділу виставки під назвою «Зіркова мода. Що читають зірки кіно та естради.» В цьому розділі представлені книги та публікації про літературні смаки відомих людей. Молоді читачі можуть бути приємно здивовані вибором їх кумирів. Взявши за приклад інтереси та літературні вподобання деяких сучасних зірок молодь може теж звернутись, наприклад, до читання класичної літератури, що допоможуть розширити власний світогляд.


      Біля книжкових виставок проводяться бібліографічні огляди літератури.
      З метою популяризації української книги оформлена виставка – пропозиція «Українська книга – шлях до духовності, національної свідомості»  
  Книжкова виставка відкривається розділом: «Шедеври українського роману», який включає художні твори українських класиків та книги сучасних українських письменників, які користуються попитом в молодих користувачів.
    Це художні твори таких українських авторів, як: М. Матіоса, О. Забужко, В. Шкляра, Л. Костенко, 
С. Жадана, Л. Дашвара, І. Карпи та інш.
    Не можна згадати твори української літератури, в яких відбилася історія нашого народу. В 2 розділі виставки: «Історичні постаті в художній літературі» виставлені художні книги вітчизняних авторів історичного змісту. В них висвітлюються складні історичні події в житті нашої Батьківщини, змальовуються яскраві характери і постаті, які залишили значний слід в історії України.
     В 3 розділі виставки: «Україна сміється» підібрані твори українських класиків – сміхотворців та сучасних письменників – гумористів, збірники гумору та сатири давнього та сучасного фольклору. Це національний гумор, який притаманний лише українському народові, а викликаючи щирий сміх він нікого не залишає байдужим.
    4 розділ книжкової виставки «Бібліотека Шевченківського комітету» зібрав основні книги українських письменників, які в свій час були висунуті на здобуття Шевченківської премії та її лауреатів. 



      Працівники бібліотеки постійно координують роботу з освітянами та іншими спеціалістами, складають спільні плани по підвищенню рівня інформаційної культури, піднімають статус читання, як творчого процесу.   



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА