НАРОД МІЙ Є, НАРОД МІЙ ЗАВЖДИ БУДЕ, НІХТО НЕ ПЕРЕМОЖЕ МІЙ НАРОД

    21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. В історії україни було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія - майдан, який змінив нашу державу, народ і життя.  

Картинки по запросу 21 листопада день гідності та свободи
    
     В такі трагічні періоди завжди на захист своєї землі, своєї держави ставали кращі представники українського народу. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася Небесна сотня – це патріоти, які віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язком гідно вшановувати Героїв. В ці дні вся Україна вшановує Героїв Небесної сотні. 
    «Вони співали “Ще не вмерла…” і вмирали… Земля тремтіла, під ногами ж – твердь… Їм янголи обличчя прикривали… А ті під вибухи гранат ішли на смерть… Герої Небесної Сотні віддали своє життя за кожного з нас! Ми будемо пам’ятати про це! В усі часи Україна була і тепер є відкрита душею, кришталево чиста, чесна, добра і справедлива, по-дівочому наївна, але горда і незалежна. Разом з учнями 11 класу ЗОШ №33 проведено урок історичний компас: «Народ мій є, народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ», де згадали історію останніх 10 років, як Україна пережила два масштабні повстання свого народу і вшанували пам’ять Героїв Майдану хвилиною мовчання та запалили свічки, як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. 


















     Вони повинні жити в нашій пам’яті! Молодь читала вірші, присвячені героям України: «НЕБЕСНА СОТНЯ», «Горить свіча і пам’яті сльоза», «А сотню вже зустріли небеса..», «Не плач за мною, мамо, не ридай», переглянули відео. Під час заходу кожен з присутніх не залишився байдужим, на їх очах блищали сльози. Для користувачів бібліотеки в читальній залі організована книжкова виставка – реквієм «Україна: Незалежність, едність, свобода», на якій представлено книги про відтворення історичних подій зими 2013 - 2014 років, про героїв "Небесної Сотні"...


   Це  нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА