КРІЗЬ ЗБОЛЕНИЙ ЧАС І ДУХОВНІ РУЇНИ, ВЕРТАЙСЯ, РІДНА МОВО В УКРАЇНУ







   Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в читальному залі бібліотеки – філіалу № 4 проводяться святкові заходи. Цього разу ми запросили на своє свято учнів 7 – 9 класів ЗОШ33. Юні мовознавці прийняли участь у літературно – мистецькому святі, яке пройшло під гаслом «Крізь зболений час і духовні руїни, вертайся, рідна мово, в Україну».  

  Цьогорічне святкування доповнила електронна презентація, яка розкрила нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток. Головна мета 
заходу - залучати юнацтво до читання, виховувати любов до рідної мови, України, художнього слова, формувати культуру мовлення і показати красу та багатство українського слова.


                                        

                                                                                  

  

                            

                                                                      


                               


     До уваги запрошених, був проведений бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки: «Кращої, ніж рідна, мови не буває…»


                                      
        Cвято розпочали піснею "Ти, моя Україно!", яку співав Назарій Яремчук, учасники декламували вірші ,приймали участь в конкурсах: « Нумо, відгадай», «Перлини мудрості», «Читайлики», «Розумійки», «Упізнай слово».





















       Завершили свято піснею «Рідна мова»  П. Дворського та словами: Прости! Воскресни! Повернися! Возродися!
   Наш захід сприяв утвердженню державного статусу української мови, підніс її престиж серед учнів; виховав любо до рідної мови, почуття національної гідності, а також любові до перлин усної народної творчості, книги і читання.

                                 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА