ТОЛЕРАНТНІСТЬ - ЦЕ ПРИЙНЯТТЯ ІНШОГО

                                                          Всі люди відрізняються
                                                   навколо нас завжди будуть
                                                   ті, хто в чомусь на нас не схожі.
                                                   З іншого боку – з точки зору інших
                                                   людей, ми відрізняємось від них                      
    В ЖМК № 34 відбулася година толерантності «Толерантність – це прийняття іншого», на якій учні 4 - А класу за допомогою бібліотекарів Богдан О. і Рябко О. бібліотеки - філіалу № 4 виявляли основні риси толерантної особистості і в ігровій формі закріпили поняття слова «толерантність» і дізналися, чому цей день відзначається у світі.
 Толерантність - це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого. Як мало в цьому слові для серця українця. Сьогодні воно сприймається багатьма як заморська дивина. Але з часом воно отримає прописку і в нашій мові, і в нашій свідомості.

Картинки по запросу день толерантності
   
     Бібліотека – один з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і пропаганди толерантності. Саме бібліотека може стати місцем зустрічі, інтеграції і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей. Виховуючи толерантність, ми забезпечуємо мирне і продуктивне майбутнє нашої країни і всього світу.
   Виховання культури толерантності в дітей необхідне для того, щоб, подорослішавши, прийшовши в доросле життя, вони були озброєні розумінням цінностей не насильства, терпимості, вмінням поважати права і свободи іншої людини.

  Ми сподіваємося, що прийде час і свято «День толерантності» буде кожен день і всі люди будуть шанобливо відноситися один до одного, ніхто нікого не буде ображати. Кожна людина буде мати власні переконання і всі люди навчаться домовлятися, а не конфліктуватимуть, сваритимуться, воюватимуть. Лише толерантні і доброзичливі люди можуть побудувати демократичну, процвітаючу державу. Тож будьмо толерантними!


























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА