ПРАВОСЛАВНА МОЯ УКРАЇНА

   
    З 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента України № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Відзначається це свято 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.
        Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Київській Русі. Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.
      Хрещення Русі – введення в Київській Русі християнства як державної релігії, це символічне свято є днем нашої вищої, духовної єдності – єдності національної. Це свято Україна відзначає в день святого Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Цей день фіксує і означає кілька принципових понять: спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави, неподільність українського народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри, соборність усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці –Києва.
   На протязі дня для користувачів і відвідувачів бібліотеки - філіалу № 4 демонструвалася духовна слайд - панорама "Православна моя Україна"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА