ДИТЯЧИЙ ПИСЬМЕННИК

135 РОКІВ
ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
     Алан Олександр Мілн народився 18 січня 1882 року в Лондоні. З дитинства мріяв стати письменником. Навчався в приватній школі, власником якої був його батько. У цій школі викладав Герберт Уеллс. Мілн закінчив Трініті-коледж Кембриджа, де спеціалізувався в математиці.
     Був учасником Першої світової війни як офіцер британської армії, а потім багато років присвятив роботі в редакції англійського гумористичного журналу Punch і став асистентом редактора. Мілн писав оповідання, вірші, які були досить популярні. Але прославився на весь світ він завдяки казкам про ведмедя з тирсою в голові — Вінні-Пуха.
     Ці історії були придумані Милном для свого єдиного сина — Крістофера Робіна, народженого в 1920 році. Казки про Вінні-Пуха та його друзів Мілн розповідав синові на ніч. Героями цих історій стали іграшки хлопчика і він сам. У 1926 році вийшла перша книГа про Вінні-Пуха, а через два роки — друга під назвою «Будинок на Пуховому узліссі».
     Більшості читачів в нашій країні історії про Вінні-Пуха знайомі з перекладів Бориса Заходера. Героїв письменника Алана Мілна знають і люблять діти в усьому світі. За мотивами казок зняті мультфільми, а в Лондонському зоопарку навіть стоїть пам'ятник Вінні-Пуху.
     Алан Мілн помер 31 грудня 1956 року.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА