БЕРЕГИНЯ РОДУ

 
     Материнство — одна із найпрекрасніших подій, яка трапляється практично з усіма жінками. У різних країнах існують різні звичаї святкування Дня матері, із цим днем мам поздоровляють по - різному. У Японії символом вшанування матері є гвоздика, прикріплена до одягу. Якщо мати в доброму здоров’ї, приколюють червону квітку, а якщо мама вже вмерла, то використовують білу. У Канаді мамі в цей день подають сніданок у ліжко, а в Німеччині роблять листівки своїми руками. Англійські матері одержують у подарунок від своїх дітей торт, а в Росії проводиться акція «Мама, я люблю тебе», де незабудка символізує пам’ять про близьких людях.
   В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина – матір. Саме від неї залежить виховання дитини, і саме мати прищеплює любов до рідної землі.
   Офіційно це свято відзначають лише з 1999 року. До того ініціативи запровадити День матері надходили від Союзу українок Канади у 1928 році, а наступного року це свято запровадили у Львові. Пізніше майже вся західна Україна широко святкувала День матері.
    1939 року свято заборонила радянська влада. І лише через півстоліття День матері повернувся в Україну "…на підтримку ініціативи Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, міжнародної організації "Жіноча громада", Спілки жінок України, громадської організації "Союз українок"…" згідно з Указом Президента України "Про День матері" від 10 травня 1999 року № 489/99".
    Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
    Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.
   В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА