ПРАВОВИЙ КАЛЕЙДОСКОП

    В бібліотеці – філіалі № 4, за адресою вул. Велика Бердичівська, 66/30, згідно Проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» проходять цикли інформаційних годин: булінг, юридична відповідальність, правова допомога, брейн - ринг сприяє підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту. 
   Сприяла організації Всеукраїнського тижня права в бібліотеці фахівець Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Ірина Поліщук.






  На  життєвих прикладах, конкретних ситуаціях  під час зустрічі учні 7 – 9 класів ЗОШ № 33 розглянули питання, які змусили замислитись над необхідністю знати про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто повсякденні вчинки мають правові наслідки.





     Під час заходів обговорені  питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.



      Брейн - ринг "Запитання Феміди". Змагання двох команд: "Юстиція" і "Конституція". 


      Перемогла команда "Юстиція".
          Цікава відео - презентація, правова вікторина, ігри  та книги допомогли дітям зорієнтуватись у правах, зазначених в Конвенції ООН про права дитини.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА