ЛИСТОПАДА КРИВАВОГО СЛІД

  
    21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.
   Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.
    Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 –лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.
   З метою належного вшанування громадського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які боронять незалежність нашої держави, у бібліотеці - філіалі № 4, що на Великій Бердичівській, 66/30, був проведений історичний екскурс «Листопада кривавого слід».
   В ході заходу учні 9 класу ЗОШ № 33 мали можливість прослухати про події листопада 2013 – лютого 2014 року, переглянули коротку мультимедійну хроніку 
"Майдан Гідності – нескорені герої" подій Революції Гідності, згадали Героїв Майдану. Під час заходу присутні повернулися у ті трагічні 2013-2014 рр., дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше ознайомитися про початок Революції Гідності та її героїв.

 








   Бібліотекар розповіла про хід подій на Майдані в ті дні та провела бібліографічний огляд біля книжкової виставки «Листопада кривавого слід».



    В глибокій скорботі було згадано тих, хто загинув за нашу Україну, хто зараз своїм життям виборює на сході її мир і спокій, всіх героїв, що полягли під час Революції Гідності.

     "І ми не будьмо байдужими! Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю 
і жалю…" - сказала вчителька Ірина Василівна.


    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА