НАЙДОРОЖЧЕ ДОБРО КОЖНОГО НАРОДУ - ЦЕ ЙОГО МОВА


    До Міжнародного дня рідної мови 27 лютого в бібліотеці - філіалі № 4 відбулося  свято рідної мови: «Найдорожче добро кожного народу – це його мова»



    Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні.  Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу.
   Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
   Цього разу ми запросили на своє свято учнів 10 класів ЗОШ № 33. Юні мовознавці читали вірші, розповідали історію створення української мови, переглянули презентацію: «Крізь зболений час і духовні руїни, вертайся, рідна мово, в Україну»


  Провідним бібліотекарем Богдан Оксаною був проведений бібліографічний огляд біля книжкової виставки: «Сила і твердь українського слова», на якій були представлені книги з історії рідної мови, культури а також сучасні словники, довідники. 
    "Як чудово, коли народ зберігає свою мову. Адже мова — це показник існування нації. Поки існує мова, існує народ" - так сказала вчителька Галина Іванівна



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА