ТВОРЕЦЬ ДИТЯЧОЇ ЛІТЕРАТУРИ НА ЖИТОМИРСЬКОМУ ПОЛІССІ

Дорогі друзі!
    11 лютого минає 105 років від дня народження  української письменниці Лариси Письменної. Гадаєте, це такий псевдонім, спеціально для письменника? Аж ніяк! Це справжнє прізвище! Мабуть, доля сама напророкувала дівчинці стати письменницею…


     Ларису Михайлівну Письменну  читач знає як авторку талановитих оповідань, повістей і казок для дітей різного віку. Вона була не лише чудовою оповідачкою, але й доброю людиною. І своєю добротою та фантазією щедро ділилася з маленькими друзями-читачами на сторінках своїх книжок.
    У кожному своєму творі письменниця ненав’язливо, весело, вигадливо навчає людяності, доброті, вірності, дружбі. І про щоденну людську працю вона розповідає гарно, романтично, з усмішкою. У 1986 році за збірку казок, оповідань, повістей «Тисяча вікон і один журавель» письменниця була відзначена Республіканською премією імені Леся Українки.
   В бібліотеці – філіалі № 4 на огляд користувачів був представлений  бібліофреш «Творець дитячої літератури на Житомирському Поліссі»
  Книжки Лариси Письменної вчать дітей любити Батьківщину, бути чесними, сумлінними в навчанні, працьовитими, допомагати старшим, берегти вірність в дружбі, виховувати вимогливість до своїх товаришів.
 Запрошуємо всіх, хто зацікавився життям та творчістю письменниці, завітати  до бібліотеки.
Радимо прочитати:

     
        Письменна, Л.   Казки, небом криті, а вітром підбиті : казки /               Л. Письменна; худож. В.Мануйлович. – К. : Веселка, 1990. – 325 с. : ілюстр.

        Письменна, Л.   Не за синіми морями : повість та оповід.   /              Л. Письменна ; мал. А. Паливоди, Т.Тарнавського. – К. : Веселка, 1980. – 215 с. : ілюстр.
   Письменна, Л.   Скарб Вовчої криниці : повісті, оповід. / Л. Письменна ; худож. В.Журавель. – К. : Веселка, 1974. – 264 с. : ілюстр.
    Письменна, Л.   Тисяча вікон і один журавель : повісті та оповідання / Л. Письменна ; передм. Б.Чайковського; худож. І.Остроминська. – К. : Веселка, 1988. – 333 с. : ілюстр.
    Письменна, Л.   Чарівний штурвал : казки /
 Л. Письменна; мал. Е.Колесова. – К. : Веселка, 
                                 1976. –  40 с. : ілюстр.
                                    Письменна, Л.   Як вовк був невовком : казки /
                                Л.  Письменна; худож. А.Василенко. – К. : Веселка, 
                               1988. – 96 с. : ілюстр.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА