ШЛЯХОМ ЗАКОНУ, ПРАВА І МОРАЛІ

 28 червня 1996 р. Верховна Рада України затвердила нову Конституцію України - першу Конституцію Незалежної Української Держави. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі суперечливі статті проекту - про державні символи в Україні, державну українську мову, право приватної власності. Затвердження Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. День затвердження Основного закону є державним святом - Днем Конституції України.
    307 років назад була прийнята перша українська Конституція Пилипа Орлика - яка вважається однією з перших Конституцій Європи
     В бібліотеці - філіалі № 4 про історичний шлях Конституції, символіку та про становлення правової держави можна переглянути на виставці: "ШЛЯХОМ ЗАКОНУ, ПРАВА І МОРАЛІ"



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА