ДОБРОТА І МИЛОСЕРДЯ У ТВОЄМУ ЖИТТІ

3 ГРУДНЯ
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ 
З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ 
     Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями щорічно відзначають 3 грудня. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 р. запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 р.
     Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню людей з обмеженими фізичними можливостями, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями, ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них.
    Цей День є днем підвищеної уваги суспільства до проблем осіб з інвалідністю, коли є нагода звірити, що зроблено і що потрібно зробити для формування гідних умов життя людей з  обмеженими фізичними можливостями, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

    В Україні офіціне відзначення Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями - 3 грудня затверджено Указом Президента України від 27 листопада 1993 р. В основі принципу соціального захисту таких люде лежить не лише соціальне забезпечення, а й їх захищеність через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу. тому важливим і нині залишається завдання шодо подальшого впровадження у життя всіж норм чинного законодавства для вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, щоб кожен відчував себе захищеним та порібним суспільству.
   В Україні проживає понад 2,7 млн. людей з обмеженими фізичними можливостями (в т. ч. понад 165 тисяч дітей). Із загальної чисельності людей понад 600 тис. працює, що є недостатнім рівнем працевлаштування таких людей порівняно з іншими країнами.
   Пацівники бібліотеки - філіалу № 4 КЗ "ЦБС" у Житомирському міському центрі науково - технічної творчості учнівської молоді провели урок "ДОБРОТА І МИЛОСЕРДЯ У ТВОЄМУ ЖИТТІ".
    Мета цього уроку: допомогти учням визначити поняття "добро" та "милосердя", на основі християнької загальнолюдської моралі формувати в учнів риси людяності, потреби допомогти тим, хтоопинився в складних життєвих обставинах; навчити дітей творити добро, радіти за інших, сприймати чужий біль, як свій; виховувати милосердя, добре ставлення до оточуючого світу і до слабших себе.  


    


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА