ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КИТІВ ТА ДЕЛЬФІНІВ

Картинки по запросу фото до дня китів та дельфінів
      23 липня у всьому світі відзначали Всесвітній день китів і дельфінів. Започаткували це свято в 1986 році на засіданні Міжнародної китобійної комісії (International Whaling Commission), яка ввела заборону на китовий промисел, адже цьому передувало їх 200-літнє винищення. Таким чином, китовий промисел був визнаний незаконним.
        Ця заборона діє по сьогоднішній день, передбачаючи також табу на продаж китового м'яса.
Фото китів та дельфінів
        Спочатку ці заходи спрямовувались на порятунок і збереження популяції китів, але пізніше 23 липня стало Всесвітнім днем китів і дельфінів. Це свято – своєрідне нагадуванням людині про необхідність збереження всіх морських ссавців.
        У світі налічується близько 80 видів китоподібних, до яких відносяться кити, дельфіни, морські свині й інші тварини. Китоподібні – теплокровні ссавці, які дихають повітрям та є живородними, малят вони вигодовують молоком. Ці ссавці населяють як прибережні зони морів і океанів, так і відкрий морський простір, повідомляє WWF.
       Китоподібні розділяються на два види: беззубих або вусатих китів, до яких відносяться власне кити і зубаті кити, до яких відносяться дельфіни, морські свині, кашалоти й інші. 
        Вусаті кити в українських морях не зустрічаються, тоді як зубатих китів можна побачити й у Чорному, і в Азовському морях – це види дельфінів афаліна й білобочка, а також азовка (морська свиня). Всі вони занесені до Червоної книги України і перебувають під охороною.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА