ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НАСТІЛЬНІ ІГРИ

  

     Ігри даної категорії, на відміну від спортивних і відеоігор, не вимагають активного переміщення гравців, наявності додаткового інвентарю або спеціальних споруд, полів, ігрових майданчиків, і т.і.

      Найдавніша настільна гра - давньоєгипетський "Сенет" (їй близько 5500 років). Поле гри складалося з 10 рядів, в кожному з яких по 3 квадрата. Але про правила цієї гри нічого не відомо.

    Сама велика колекція настільних ігор належить Кену Фонарову. Це 20 тисяч ігор.

    "Го" - єдина гра, в якій комп'ютер не може перемогти чемпіонів на аматорському рівні. У цій настільній грі близько 16 мільярдів комбінацій (набагато більше ніж в шахах).

    В Азії була виявлена ​​найдавніша дошка для нард. Вона датується 5000 років до нашої ери.

    The Campaign for North Africa - це одна із самих довгих по проходженню настільних ігор. Це тисяча годин або ж приблизно 42 дні гри нон-стоп.

     Створив Монополію Чарльз Дарроу в 1934 році. Коли він вперше показав проект ігри компанії Паркер Бразерс, йому було відмовлено через помилки в дизайні. Тоді він видав гру власними силами і продав близько 5 тисяч примірників.

     У 2011 році перше видання "Монополії" було продано за 145 тис. доларів.

    У штаті Нью-Мексико цікавий нетрадиційний закон. Якщо кандидати на який  -небудь з постів набирають однакову кількість голосів, то результат з'ясовують грою.

    Призами в чемпіонаті світу з гри Ticket to Ride були набори ... паровозів! За 1 місце - золотий набір, 2 - срібний, 3 - бронзовий.

    У музеї фінансів в США була представлена ​​настільна гра Монополія із золота. Цей екземпляр був створений в 1998 році Сідні Мобеллем. Її вартість оцінюється в 2 мільйони доларів. Поле, всі деталі на дошці, наперсток, фішки, картки, маркери, зроблені із золота. Фігурки готелів інкрустовані сапфірами, а димоходи - рубінами.

    Михайло Тумельхофер створив настільну гру "Санкт-Петербург", яка повністю присвячена подіям історії Росії.

    У 2008 році на німецькій виставці настільних ігор Spiel було представлено 550 ігрових новинок. Це рекорд за 27 років існування Spiel.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА