КОСМІЧНИЙ ГЕНІЙ УКРАЇНИ


    Видатний вчений, академик, українець, що став першим головним конструктором ракетно- космічних систем. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, відбувся перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

 Завдяки Корольову в космосі побували перша тварина і перший екіпаж, а ще - відбувся перший радіозв’язок між двома пілотованими кораблями, політ людини в космос,                    і Юрій Гагарін став світовою знаменитістю. Перший вихід у відкритий космос теж відбувся завдяки Корольову, який у 1965 році здійснив космонавт Олексій Леонов.                 Досягнення Сергія  Корольова у космічній галузі порівнюють із заслугами Ейнштейна у фізиці. Його ім’я було засекречене, тому у всіх матеріалах називали Корольова просто Генеральним конструктором.

   В 1970 р. в Житомирі  було відкрито меморіальний будинок - музей академіка                Сергія Павловича Корольова, з 1987 р. - Музей космонавтики                                        імені Сергія Павловича Корольова.        

         

                         

    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА