ЩОБ ЗЕМЛЯ БУЛА У КВІТАХ

     Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають Всесвітній День Матері - Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
 В бібліотеці - філіалі № 4 відбулася екологічна гра "ЩОБ ЗЕМЛЯ БУЛА У КВІТАХ" для учнів 4 класу ЖМК № 34.


 Під час заходу діти дізналися, що найбільше диво на Землі - диво природи! Це і сосни, що шумлять у вишині, і лісова тиша під акомпанемент пташиного співу, і прохолода прозорої річки, і польові квіти, що привітно зустрічають нас. Це і ранкове сонце, яке встає з-за лісу над полями. Зрештою, природа - першооснова нашого буття. Безсмертність людини - в безсмертності природи. Водночас природа - це і скарбниця нашої духовності. Саме духовність має стати світоглядним принципом у прийдешньому тисячолітті. Можна виписати найкращі закони та кодекси про охорону природи. Можна поставити таблички "Бережіть ліс", "Газонами не ходити". Але як зберегти небо, повітря, воду? Там табличок не поставиш... Головна охоронна грамота має бути в наших серцях, почуттях, громадянській позиції. Квітку не рвати - нести в душі! Усвідомлення цього зможе врятувати світ, реставрувати синє небо, зелені луки і ліси, відродити неповторні запахи трав і живої води.
  Земля, у ролі якої виступила Богдан Оксана, закликала всiх любити i берегти нашу планету, захищати навколишнe середовище вiд забруднень i руйнувань.


  Діти читали вірші, згадували прислів’я, відгадували загадки. 



  У працівників бібліотеки є велика надія, що завдяки їхнім старанням діти відчують біль і розпач планети Земля, зрозуміють, що вони – ”краплинки” природи, закохаються у рідний край і в подальшому своєму житті докладуть чимало зусиль, аби захистити людство від екологічних катастроф.
  Захід був спрямований на те, щоб учні зрозуміли, що навіть найменша причетність кожного із нас до посадженого, виплеканого дерева або квітки - є вагомою підтримкою життя на планеті, як сьогодні, так і в майбутньому.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА