ВЕЛИКОДНЯ ЛИСТІВКА

    В середні віки існувала красива легенда. Марія Магдалина після Воскресіння Христового відправилась мандрувати по світу, розповідаючи всім про свого учителя і прийшла в Рим до імператора Тіберія. Тоді було прийнято дарувати імператору подарунки, але у Марії нічого не було, крім звичайного яйця. Вона протягнула його Тіберію і промовила: "Христос Воскресе!" Тіберій розсміявся і відповів: "Чи буває таке, щоб померлі воскресали? Це так неможливо, як і те, що це біле яйце може стати червоним". І раптом... яйце стало на очах у всіх змінювати свій колір і згодом стало яскраво червоним. Це диво змусило багатьох повірити в Бога.
    Легенду пам'ятають не всі, але звичай дарувати на світле Христове Воскресіння крашанки збереглося. А потім разом із яйцями та іншими подарунками люди стали дарувати одне одному листівки. Спочатку їх малювали власноруч, а в кінці ХІХ століття з'явились друковані листівки. І, звичайно, на кожній листівці зображувались розмальовані яйця.
    Сьогодні до бібліотеки – філіалу № 4 завітали юні користувачі, які робили листівки до Великодня для своїх рідних і друзів

   
                          

                             
                            
                             

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА