МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧАЮ
Фото |
Товарна ціна чаю неухильно знижується у всіх країнах поряд з недоліком ясності у встановленні ціни на чай. У чайній промисловості спостерігається надвиробництво, але дане явище контролюється, оскільки прибуток перекачується до світових брендів. Світові бренди мають можливість купувати чай за найнижчими цінами в той час, як в чайній промисловості повсюдно має місце великомасштабна перебудова. Вона виражається в розпаді і роз`єднанні на рівні чайних плантацій і в консолідації на рівні брендів.
Вважається, що чай, як напій, був відкритий другим імператором Китаю Шеном Нунгом приблизно в 2737 році до н. е., коли імператор опустив листочки чайного дерева в чашку з гарячою водою. Чи можливо уявити, що зараз ми п`ємо той же чай, який куштував і китайський імператор майже 5 тисячоліть тому!
У 400–600 роках н.е. у Китаї зростає інтерес до чаю, як до лікувального напою, у зв`язку з чим розвиваються процеси культивації. Багато любителів чаю додають в напій за смаком лук, імбир, спеції або часточки апельсина.
16 грудня 1773 року сталося «чаювання Бостона», коли американські колоністи викинули в гавань Бостона ящики з чаєм на знак протесту проти введеного Великобританією податку на чай.
Коментарі
Дописати коментар