МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧАЮ

Фото
    Рішення відзначати Міжнародний день чая саме 15 грудня було прийнято після неодноразового обговорення в багатьох міжнародних організаціях і профспілках впродовж Всесвітнього суспільного форуму, що проводився в 2004 році в Мумбає і в 2005 році в Порту Аллегре. Відповідно, Міжнародний день чаю в основному відзначають країни, в економіці яких стаття про виробництво чаю займає одне їх головних місць — це Індія, Шрі-ланка, Бангладеш, Непал, В`єтнам, Індонезія, Кенія, Малайзія, Уганда, Танзанія.
   Товарна ціна чаю неухильно знижується у всіх країнах поряд з недоліком ясності у встановленні ціни на чай. У чайній промисловості спостерігається надвиробництво, але дане явище контролюється, оскільки прибуток перекачується до світових брендів. Світові бренди мають можливість купувати чай за найнижчими цінами в той час, як в чайній промисловості повсюдно має місце великомасштабна перебудова. Вона виражається в розпаді і роз`єднанні на рівні чайних плантацій і в консолідації на рівні брендів.
    Вважається, що чай, як напій, був відкритий другим імператором Китаю Шеном Нунгом приблизно в 2737 році до н. е., коли імператор опустив листочки чайного дерева в чашку з гарячою водою. Чи можливо уявити, що зараз ми п`ємо той же чай, який куштував і китайський імператор майже 5 тисячоліть тому!
   У 400–600 роках н.е. у Китаї зростає інтерес до чаю, як до лікувального напою, у зв`язку з чим розвиваються процеси культивації. Багато любителів чаю додають в напій за смаком лук, імбир, спеції або часточки апельсина.
    16 грудня 1773 року сталося «чаювання Бостона», коли американські колоністи викинули в гавань Бостона ящики з чаєм на знак протесту проти введеного Великобританією податку на чай.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА