ЗРОНІТЬ СЛЬОЗУ І ХАЙ НЕ ГАСНЕ СВІЧКА

    «Зроніть сльозу і хай не гасне свічка». Під такою назвою 22 листопада 2019 р. в бібліотеці – філіалі № 4, що на Великій Бердичівській, 66/30, відбулася година історичної правди – пам’яті, яка приурочена Дню пам’яті жертв Голодоморів в Україні.


   Бібліотекарі ознайомили учнів 9 класу ЗОШ № 33 із трагічними сторінками тих страшних подій української історії.


   Присутні пройнялися тим, що не має нічого страшного ніж приречення на голодну смерть ні в чому не повинних осіб.
  Ніхто не залишився байдужим до трагедії, яка спіткала наш народ.
   Провели бібліографічний огляд біля книжкової експозиції «Свічка пам’яті бринить сльозами», де представлені тематичні розділи: «Хроніка 1932 – 1933 рр.», «Голодомор на Житомирщині», «Скорбний біль і пам’ятка живим в художній літературі».


 Присутні переглянули фільм «Геноцид українського народу» та презентацію «Свічка пам’яті згасати неповинна». Звучали вірші і пісня Оксани Білозір «Свіча» про голодомор, які розповіли учням про трагедію та про ті страшні лихоліття.




  Перед присутніми виступили члени клубу «Теплі серця», які поділилися спогадами своїх рідних про часи голодомору.


   Бібліотекарі ознайомили з книгою «Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 р. в Україні Житомирської області», зачитали свідчення очевидців.


  «Про страшні сторінки історії 1932 – 33 років треба згадувати і говорити завжди й усім, щоб ніколи це не повторилося, знати про загибель мільйонів людей, про  трагізм, який ховається за словом «голодомор»» - сказала вчитель Любов Володимирівна.

    Доєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання і запалити свічку пам’яті 23 листопада 2019 р. бібліотекарі закликали усіх своїх читачів.

    
      Гори свіча пам'яті...


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА