МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КІШОК

    За традицією, що склалася абсолютно випадково, перший день весни співпав з святом, яке відзначають вже більше п’яти років, а саме — з Міжнародним Днем Кішок! Засновниками свята з’явилися редакція журналу «Кіт і Пес», і Московський музей кішки. Це саме вони 1 березня 2004 року запропонували організувати свято міжнародного масштабу, присвячений нашим улюбленим вихованцям, і знайшли підтримку в особі любителів кішок різних країн, які з задоволенням продовжують його щорічно відзначати. Девіз свята: ЛЮБОВ ДО КІШОК — НАЗАВЖДИ!
    І дійсно, любов людей до кішок виявилася настільки сильною, що свято торкнувся серця багатьох любителів домашніх вихованців, які відзначають це свято по всьому світу, і в кожній країні він святкується по-своєму. Особливо яскраво відзначають Міжнародний День котів у Великобританії, на це є певний аргумент. Кішки в Англії грають дуже важливу роль для країни, вони охороняють цінні експонати від гризунів у Британському музеї, і від них же оберігають тонни зерна.
   В цей день всіх без винятку вихованців, і домашніх, і які перебувають на службі у держави, вітають, пригощаючи їх котячими делікатесами і різноманітними стравами. А для деяких вихованців господарі навіть шиють спеціальну святкову одяг і прикрашають своїм вихованцям будиночки.
   В Австралії теж шанують кішок за їх працю на благо держави. Кожній кішці охороняє склади провізії від гризунів протягом багатьох років, була затверджена спеціальна премія, як довічної пенсії, з відповідним раціоном харчування, в який входять м’ясо і молоко.
   У Китаї в честь цього свята посилили заходи покарання для тих, хто погано поводиться з кішками. Тепер кривдникові пухнастого улюбленця загрожує великий штраф і навіть арешт строком на 15 діб! Дуже багато країн у цей день відкривають спеціальні парки для прогулянки з кішками. Котячі дизайнери виготовляють для кішок цілі колекції одягу. Існують навіть спеціальні готелі для кішок, чиї господарі змушені залишити там своїх вихованців на час відрядження або подорожі, в яких вихованці відчувають себе не просто добре, а чудово, завдяки чуйному догляду і чудовій харчування.
    Неспроста Міжнародний День Кошєк святкується 1 Березня. Кішки, як і настання весни, асоціюються з теплом і ніжністю, з тими почуттями, які виникають у нас навесні, вони зігрівають наші серця і змушують нас посміхатися, даруючи гарний настрій і море позитиву. Нехай це свято стане для вас хорошим приводом побалувати свого вихованця!
   Бібліотека - філіал № 4 м. Житомира представляє фото котів користувачів, а також котенят.

 

   
  Как пройти в библиотеку?










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА