ГОЛУБ МИРУ


    Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня, починаючи з 2002 року. 
    
    З нагоди свята бібліотекарі бібліотеки - філіалу № 4 Богдан Оксана та Єфімова Людмила завітали до учнів 2 класу ЗОШ № 33, щоб провести майстер - клас «Голуб миру».

   Бібліотекар Богдан Оксана розповіла дітям, що в 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. День миру 2017 актуальний як ніколи, адже сучасне суспільство страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів, екологічних лих.
    "Міжнародний день миру дає кожному з нас можливість справою довести свою прихильність до миру, ставши поборником цілей в галузі сталого розвитку" - так сказано в щорічному святковому посланні ООН.

    У рамках акції «Голуб миру» – на  підтримку миру в Україні і у всьому світі,  бібліотекарі та діти спільно створили плакат «Ми голосуємо за мир!» – власноруч виготовили жовтих та блакитних голубів – символів миру та намалювали долоньки з найщирішими побажаннями – жити в мирній, єдиній, соборній державі. Також діти склали звернення до всіх мешканців планети з проханням припинити всі війни та жити у мирі і злагоді.








   «Нехай же всюди лунає щирий дитячий сміх, не буде сліз і горя, а довгоочікуваний мир і спокій нарешті запанує в рідній Україні», - сказала вчителька Мирослава Святославівна.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МИТРОПОЛИТ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО - КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

ТЕПЛИЙ ТАЛАНТ СТЕПАНА ВАСИЛЬЧЕНКА